gaziantep escort
Bugun...


Gaziler Günü Ataşehir'de törenlerle kutlandı
Tarih: 19-09-2023 15:12:47 Güncelleme: 19-09-2023 15:12:47 + -


19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ataşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2023 15:12

Gaziler Günü Ataşehir'de törenlerle kutlandı

Milli Mücadelenin en önemli zaferlerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında, Gazi Meclisimiz tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi'lik unvanı ve "Mareşallik" rütbesi verilmiş ve bu tarihe atfen her yıl, 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Volkan Aydın, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Orhan Çerkez, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep İşen, AK Parti İlçe Başkanı Burak Çifçi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş Atatürk Anıtı’na Çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.

İkinci tören T. Emlak Bankası Ataşehir Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra okul Müdürü günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmasının ardından Ataşehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep İşen yaptığı konuşmasında; “ 19 Eylül Kurtuluş Savaşında Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik koruyucuları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak rahmetle anıyor, hayatta olanlara esenlikler diliyorum” dedi.

AZİZ VATANA OLAN GÖREV VE SADAKATİMİZ ÖLÜNCEYE KADAR DEVAM EDECEKTİR”

Recep İşen; “ Sizler şehitlerimizle birlikte Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarısınız. Bizlerin bu aziz vatana olan görev ve sadakatimiz ölünceye kadar devam edecektir. Değerli öğrenciler; Şehit ve Gazilerimize sahip çıkmak ve saygılı olmak tarihimize ve mazimize bağlılığın bir ifadesidir. Gaziler Günü’nde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için tüm şehit ve gaziler adına hepinize teşekkür ederim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Öğrencilerin şiir okuması, müzik öğretmeninin günün anlamıyla örtüşen türküleri dile getirmesi, sinevizyon gösterisini ardından Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın Gazilere hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ATAŞEHİR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI